Udland

Syrisk kampfly styrtede ned i bycentrum og dræbte 12

Et syrisk kampfly er styrtet ned i det centrale forretningsområde i den oprørskontrollerede by Ariha i det nordvestlige Syrien nær den tyrkiske grænse, hvor mindst 12 er dræbt, og mange er såret, oplyser overvågningsgruppe til Reuters.

- De fleste af de dræbte er civile, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Der er ikke umiddelbart yderligere oplysninger om antallet af sårede.

- Det er ikke muligt at sige, hvor mange, der blev dræbt ved flystyrtet og hvor mange, der blev dræbt ved de luftangreb, som der havde fundet sted forinden.

- Det fløj i lav højde, da det fik en mekanisk fejl, siger Rami Abdel Rahman, som leder Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i Syrien via et omfattende netværk af kilder i landet.

Han tilføjer, at snesevis af mennesker også er blevet såret i Idlib provinsen, som blev indtaget af oprørerne 28. maj.

Regimet i Damaskus har i meget stor udstrækning benyttet sig af dets monopol på et luftvåben i den fire år lange borgerkrig, og oprørskontrollerede områder er blevet bombet igen og igen.

De syriske luftstyrker har mistet en række fly. Nogle er blevet skudt ned af oprørerne, mens andre er styrtet ned på grund af tekniske fejl.

I midten af januar blev mindst 35 regeringssoldater dræbt, da et militærfly styrtede ned i provinsen Idlib.

Det meste af provinsen er siden blevet indtaget af oprørere fra blandt andet al-Nusra Fronten, som er allieret med al-Qaeda.