Udland

Kurdere: Tyrkiet skyder mod os i Syrien

Tyrkiske kampvogne har natten til mandag skudt mod en kurdisk kontrolleret landsby, der ligger tæt ved den tyrkiske grænse i det nordlige Syrien.

Det oplyser den militante kurdiske gruppe YPG samt Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Sidstnævnte følger situationen i Syrien fra et kontor i Storbritannien via sine netværk i landet.

- Et antal granater affyret fra tyrkiske kampvogne har ramt landsbyen Zor Maghar, som kontrolleres af Det Kurdiske Folks Beskyttelsesenhed (YPG), meddeler Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Mindst fire kurdiske krigere blev såret ved angrebet, siger observatoriets leder, Rami Abdel Rahman. De var medlemmer af en anden gruppe end YPG, men kæmper sammen med kurderne mod Islamisk Stat.

Stop aggressionen

Oplysningerne bekræftes af YPG, som i en meddelelse mandag morgen skriver, at landsbyen kom under "kraftig beskydning".

- I stedet for at rette angreb mod Islamisk Stat-terroristernes positioner, angriber tyrkiske styrker vore forsvarspositioner, lyder det i meddelelsen fra den kurdiske gruppe.

- Vi beder indtrængende Tyrkiets ledelse om at stoppe denne aggression og følge internationale retningslinjer. Vi beder den tyrkiske hær om at stoppe beskydningen af vores krigere og deres positioner, skriver YPG.

Foruden de fire kurdiske krigere blev flere indbyggere i landsbyen såret under den tyrkiske beskydning, siger YPG.

Zor Maghar ligger langs den tyrkiske grænse i den syriske Aleppo-provins.

Tyrkiet optrapper krigshandlingerne

Rami Abdel Rahman betegner den tyrkiske beskydning som det hidtil mest alvorlige angreb mod kurdisk kontrollerede områder i den syriske konflikt.

I de seneste dage har Tyrkiet gennemført luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien samt mod den kurdiske oprørsgruppe PKK i det nordlige Irak. Tyrkiet betragter PKK som en terrororganisation og er skeptisk over for YPG på grund af gruppens forbindelser til PKK.

YPG har i flere regioner haft held til at sende Islamisk Stat på flugt fra de byer, den yderliggående gruppe havde indtaget.