Udland

Tidligere Guantanamo-fanger anholdt i Belgien for terror-rekruttering

To tidligere indsatte i berygtet Guantanamo-fængsel er anholdt i forbindelse med røveri og terror-rekruttering

Mistanke om terrorvirksomhed og planer om at begå røveri har fået politiet i Belgien til at anholde to mænd, der tidligere har været spærret inde i det berygtede, amerikanske fængsel på Cuba, Guantanamo.

Det skriver flere medier, herunder Reuters og CNN.

Forbindelser til al-Qaeda i Syrien

Mændene blev anholdt torsdag i forbindelse med et formodet røveri nær den nordlige havneby Antwerpen, oplyser en talsmand for anklagemyndigheden fredag.

Ifølge anklagemyndigheden er de to mænd mistænkt for at rekruttere personer til at drage i krig i Syrien, skriver Reuters, og CNN beretter, at netværket tilsyneladende har forbindelse til al-Qaedas gren i Syrien.

- Vi har optrævlet et betydningsfuldt rekrutteringsnetværk til Syrien, siger en embedsmand fra Belgiens antiterrorenhed til CNN.

Ud over de to tidligere Guantanamo-fanger blev tre andre personer anholdt i aktionen.

Skrev bog om at være uskyldig i Guantanamo

De to tidligere fanger på Cuba er ifølge Reuters' oplysninger 37-årige Moussa Zemmouri, der er belgier af marokkansk oprindelse, og en algerisk mand identificeret som Soufiane A, som ifølge Belgiens anklagemyndighed har været i Syrien.

Zemmouri blev løsladt fra Guantanamo-fængslet i 2005 og har efterfølgende skrevet bogen "Innocent at Guantanamo" - Uskyldig i Guantanamo. Ifølge CNN blev han dog overvåget i Belgien efter sin løsladelse.

Begge tidligere Guantanamo-fanger er sigtet for at tage del i "aktiviteter med forbindelse til en terrorgruppe", og alle fem anholdte sigtes for forsøg på væbnet røveri.