Medie: Hillary Clinton sendte hemmeligt materiale fra privat email

16x9
Der stilles nu igen kritiske spørgsmål til Hillary Clintons brug af sin private email-konto som amerikansk udenrigsminister. Foto: Scanpix

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton sendte i sin tid som amerikansk udenrigsminister mindst fire emails med klassificeret materiale fra

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton sendte i sin tid som amerikansk udenrigsminister mindst fire emails med klassificeret materiale fra sin personlige email.

Det viser myndighedernes gennemgang af sagen ifølge Wall Street Journal.

Ifølge lederen af undersøgelsen skulle de informationer, der optrådte i de pågældende email, have været betraget som "hemmelige". Det er den andenhøjeste grad af klassificering, skriver Wall Street Journal.

Har fastholdt uskyld
Hillary Clintons brug af sin private email-konto under arbejdet som amerikansk udenrigsminister blev første gang afsløret i marts i år.

Siden har hun gentagne gange fastholdt, at hun ikke sendte klassificeret materiale fra sin private konto. Hendes kampagnehold har i en erklæring udtalt, at de undersøgte email skulle være blevet klassificeret på efterbevilling, og at Clinton derfor ikke forbrød sig mod nogen love.

Tidligere fredag oplyste en embedsmand fra det amerikanske justitsministerium ifølge nyhedsbureauet AP, at ministeriet var blevet anmodet om at efterforske en "potential lækage af klassificeret information" i forbindelse med Hillary Clintons brug af sin private email, da hun var udenrigsminister.

Det er endnu ikke besluttet, om justitsministeriet vil åbne en reel efterforskning af Hillary Clinton.

Slettede 30.000 emails
Sagen om Clintons burg af sin private email-konto i offentligt medfør har tidligere vakt stor kritik i USA. I den forbindelse har hun forklaret, at det var nemmest for hende at arbejde på den måde, fordi hun ellers skulle have haft to telefoner (én til arbejde og én til private email).

I sin tid i udenrigsministeriet sendte Hillary Clinton i alt 62.320 emails, men hun har kun udleveret 30.490 til myndighederne, resten slettede hun - angiveligt fordi indholdet var privat.