Trump overgår Hillary: Scorer millionbeløb på at holde taler

16x9
Den republikanske præsidentkandidat og mangemilliardær Donald Trump tager i snit 250.000 dollar for en tale. Foto: Scanpix

Det er muligt, at mangemilliardæren Donald Trump, der stiller op i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat, ikke kan prale af samme polit

Det er muligt, at mangemilliardæren Donald Trump, der stiller op i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat, ikke kan prale af samme politiske erfaring som Demokraternes favorit til præsidentposten, Hillary Clinton.

Men han kan overgå hende på et andet område, nemlig hvor stort et honorar han kræver for at holde en tale.

Sidste år tjente Trump i gennemsnit et kvart million dollar - svarende til 1,7 millioner kroner - for hver tale, han holdt, viser oplysninger, som USA's føderale valgkommission offentliggjorde onsdag.

Det beløb er en smule højere, end hvad Hillary Clinton henter hjem for at holde tale. Hun får i gennemsnit 235.000 dollar (1,6 millioner kroner).

Den tidligere udenrigsminister holder dog en del flere taler end Trump og tjente næsten 12 millioner dollar (82 millioner kroner) på de 51 taler, hun holdt sidste år. Dertil kommer honorarer, som er gået til hendes og hendes mands velgørenhedsfond, Clinton Foundation.

Formue på 10 milliarder dollar
Trump tjente i alt 1,75 millioner dollar (12 millioner kroner) på at tale. Hans honorar svinger mellem 50.000 og 450.000 dollar pr. tale.

Det høje honorar fik han tre gange sidste år, da han talte i marketingvirksomheden ACN, der hyrede ham til at holde tre taler.

Tilbage i 2006 og 2007 har Trump, der har tjent sine penge som byggematador, fået betydeligt højere honorarer. Her betalte arrangørerne af en konference om ejendomshandel ham 1,5 millioner dollar for at tale.

Trump sagde i sidste uge, at han har en formue på i alt 10 milliarder dollar. Forbes Magazine, der hvert år udarbejder en opgørelse over verdens rigeste personer, mener dog, at den flamboyante republikaner overdriver. Ifølge Forbes er Trump god for omkring fire milliarder dollar.