Udland

Tyrkisk regering holder møde om øget sikkerhed

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, samler onsdag regeringens ministre til et møde om øget sikkerhed langs landets grænser, efter at et bombeangreb mandag kostede 32 livet i byen Suruc ved den syriske grænse.

Foruden de dræbte blev over 100 såret, da en bombe blev udløst midt i en stor gruppe af frivillige unge, der skulle til den syriske by Kobani for at hjælpe til med genopbygningen af den smadrede by, der længe var under belejring af den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat, IS.

Terrorangrebet har udløst store protester fra prokurdiske aktivister i en række byer i Tyrkiet. Mange samlede sig i hovedstaden Ankara tirsdag for at fordømme angrebet og protestere mod Tyrkiets politik i Syrien.

Optrapper sikkerheden langs grænsen til Syrien

Tyrkiet, der har en lang fælles grænse med Syrien, er i lang tid blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at standse Islamisk Stat, som kontrollerer store områder i Syrien og Irak.

Under et besøg i Sanliurfa, hovedbyen i den region, hvor Suruc ligger, sagde premierminister Ahmet Davutoglu tirsdag, at der er en "stor sandsynlighed" for, at selvmordsbomberen havde forbindelse til Islamisk Stat.

- En mistænkt er blevet identificeret. Den mistænktes internationale og nationale forbindelser bliver undersøgt, sagde han og afgav et løfte om, at sagen vil blive undersøgt til bunds.

Tyrkiet vil nu, sagde han, optrappe sikkerheden langs den 900 kilometer grænse til Syrien. Han påpegede samtidig dilemmaet med at lukke grænsen for Islamisk Stat og andre krigere, men samtidig holde den åben for flygtninge, der har brug for hjælp.