USA-kommentator: Amerikanerne synes, Trump er tåbelig

16x9

Amerikanerne tager ikke Donald Trumps kontroversielle udtalelser seriøst, selvom han lige nu fører valgkampen ifølge en senest meningsmåling. Det m

Amerikanerne tager ikke Donald Trumps kontroversielle udtalelser seriøst, selvom han lige nu fører valgkampen ifølge en senest meningsmåling.

Det mener USA-kommentator Mads Fuglede.

Senest udtalte forretnnigsmand Donald Trump på et vælgermøde i Iowa om sit partis tidligere præsidentkandidat John McCain, at han ikke er en krigshelt.

Alligevel viser den seneste meningsmåling, hvor hovedparten af den er lavet inden vælgermødet, at Donald Trump er den kandidat, der har den største opbakning fra republikanske vælgere.

- Donald Trump kommer med nogle meget markante udmeldinger, som medierne falder over, fordi udtalelserne er så kontroversielle og skøre. Det giver ham en høj medieprofil, som gør, at han får opbakning i meningsmålingerne. Men man skal ikke undervurdere, at de fleste amerikanere synes, at han er temmelig tåbelig at høre på, siger Mads Fuglede til TV 2.

USA-kommentator Mads Fuglede mener ikke, at amerikanske vælgere tager Donald Trump seriøst.
USA-kommentator Mads Fuglede mener ikke, at amerikanske vælgere tager Donald Trump seriøst. Foto: Polfoto.

Derfor er Trumps kandidatur useriøst
Lige nu møder 69-årige Donald Trump opbakning fra 24 procent af vælgerne, der vil stemme republikansk. Herefter følger Scott Walker og Jeb Bush med henholdsvis 13 og 12 procent.

- Det er meget tidligt i valgkampen. Og Donald Trump er én af dem, som folk ved stiller op. Han siger en masse markante ting, og det skal man ikke lægge for meget i.  Han bliver ikke regnet som en seriøs kandidat, siger Mads Fuglede.

Udtalelsen om John McCain har startet et opgør internt i partiet, hvor flere medlemmer nu kræver, at han trækker sig som præsidentkandidat.

- Partimedlemmerne har ventet på, at han skulle sige noget dumt, og nu gav han dem så en åbning. Nu falder de over ham alle sammen, forklarer USA-kommentatoren.

Ifølge Mads Fuglede vil partiet hænge på Donald Trump i lang tid.

- Han vil blive ved med at sige sådan noget, som han synes er inden for skiven, og alle de andre vil så bruge tid på at sige, at det ikke er det, de står for. 

Tidligere har Donald Trump blandt andet også fornærmet en stor del af vælgerne i USA med latinamerikansk baggrund med nedsættende bemærkninger om mexicanere. Dem kom han med i forbindelse med sin udmelding om, at han vil være USA's næste præsident.

I grafikken herunder kan du se, hvem der også kæmper om pladsen i Det Hvide Hus.

De vil have Det Hvide Hus