Trump topper Republikanernes præsidentfelt

16x9

Den amerikanske forretningsmand Donald Trump har overraskende taget føringen blandt de mange, som forsøger at blive valgt til præsidentkandidat for Re

Den amerikanske forretningsmand Donald Trump har overraskende taget føringen blandt de mange, som forsøger at blive valgt til præsidentkandidat for Republikanerne.

Milliardæren Trump har markeret sig med flere kontroversielle udtalelser, siden han meldte sig ind i kampen om at blive valgt til Det Hvide Hus.

Mest markant da han fornærmede en stor del af de mange vælgere i USA med latinamerikansk baggrund med nedsættende udtalelser om mexicanere.

I weekenden blev der igen rystet på hovedet af Trump, da han satte spørgsmålstegn ved den respekterede republikanske senator John McCains prædikat som krigshelt.

Men populær er han.

Ifølge en ny meningsmåling lavet for Washington Post og tv-stationen ABC News får Donald Trump opbakning fra 24 procent af de vælgere, der vil stemme republikansk.

Den nærmeste modstander er Scott Walker med 13 procent. Derefter følger Jeb Bush med 12 procent.

De øvrige aspiranter til at blive valgt som partiets kandidat i sensommeren 2016 ligger på mellem tre og otte procent i målingen.

Hovedparten af målingen er lavet inden den 69-årige Donald Trump lørdag på et valgmøde i Iowa sagde, at hans partifælle John McCain, som blev skudt ned under Vietnamkrigen og sad fem år i vietnamesisk fængsel, ikke er en krigshelt og kun har fået sin hædersbetegnelse, fordi han blev taget til fange.

- Jeg kan godt lide mennesker, som ikke bliver taget til fange, okay? sagde han.

Udtalelsen har vakt voldsom harme blandt andre republikanske præsidentkandidater.

Både den tidligere Texas-guvernør Rick Perry og senator Marco Rubio har sagt, at Trumps udtalelser gør ham uegnet til at være præsident, men Trump nægter blankt at undskylde.

John McCain selv har tonet Trumps udtalelser ned. Men i et interview med tv-stationen MSNBC opfordrede McCain mandag Trump til at undskylde over for andre krigsveteraner og deres familier.

De vil have Det Hvide Hus