Udland

Islamisk Stat: Vi har bortført tre kristne i Libyen

Tre afrikanske mænd er blevet taget som gidsler af Islamisk Stat i den østlige del af uroplagede Libyen.

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har bortført tre kristne, afrikanske mænd i den østlige del af Libyen.

Det oplyser gruppen på de sociale medier ved at offentliggøre billeder af mændenes pas, skriver Reuters.

Mændene kommer fra henholdsvis Egypten, Nigeria og Ghana, lyder det ifølge nyhedsbureauet i en besked fra Islamisk Stat, der ikke uddyber situationen nærmere.

Bortførelsen af de tre mænd skal være sket i byen Noufliyah nær byen Sirte, hvor Islamisk Stat står stærkt.

Over for Reuters bekræfter Mohamed El Hajezi, talsmand for militæret loyalt over for den internationalt anerkendte regering i Libyen, at de tre mænd er blevet kidnappet i den lille by.

Islamisk Stat, der har trukket blodige spor over store dele af Irak og Syrien, er ved at få fodfæste i flere nordafrikanske lande, heriblandt Libyen.

Diktator Muammar Gaddafis fald i 2011 ledte Libyen ud i et kaos med mange tusinde dræbte til følge og en splittelse, som har ført til to rivaliserende parlamenter og militser, som bekriger hinanden.

Det magttomrum, som opstod efter Gaddafis fald, har yderligere blandt andet ført til, at også Islamisk Stat har slået rod i det uroplagede land.

I juni meddelte en militant gruppe tilknyttet Islamisk Stat, at den have erobret Sirte, der ligger midt på kyststrækningen mellem hovedstaden Tripoli og Benghazi i øst - cirka 450 kilometer fra hovedstaden.

Kystbyen var Muammar Gaddafis hjemby. Det var også der, han blev dræbt under krigen i 2011, da en international koalition med støtte af blandt andet danske kampfly nedkæmpede det siddende styre i forlængelse af et eskalerende oprør.

I februar i år stod Islamisk Stat bag halshugningen af 21 kristne - hovedparten af dem egyptiske koptere.

Massakren fandt sted i Libyen.