Udland

Ny video af nedskudt passagerfly: Her opdager russerne vraget

På årsdagen for nedskydningen af passagerflyet MH17 med 298 mennesker ombord over det østlige Ukraine, har et australsk medie fået fingre i en hidtil ukendt video, som kaster nyt lys over tragedien.

Australske News Corp bringer klip fra den i alt 17 minutter lange video, som angiveligt viser det syn, der mødte russiske separatister, da de som de første ankom til det nedstyrtede fly - og ikke mindst de efterfølgende minutter, hvor det går op for dem, at de har skudt et passagerfly ned og ikke et ukrainsk militærfly.

News Corp har givet videoen videre til de myndigheder, som fortsat efterforsker nedstyrtningen af MH17. 38 af passagerne ombord på flyet var australske statsborgere.

Chok over at finde passagerfly

Personen, som filmer flyvraget er angiveligt en person, der snakker russisk og ukrainsk og som er blevet beordret til at lede efter et nedskudt militærfly. I stedet udtrykker han chok over at finde resterne af et passagerfly. 

Tragedien, hvor 193 hollandske statsborgere omkom, blev et vendepunkt i konflikten i det østlige Ukraine og satte for alvor konflikten på verdens dagorden. Efterforskningen i sagen har fået de involverede lande til at arbejde på tværs af landegrænser for at finde de ansvarlige og selvom man fortsat venter på den endelige rapport i sagen, er den almindelige opfattelse fra Vestlige landes side - på baggrund af satellit-fotos, videoer og vidneudsagn, at det var et russisk jord til luft-missil, der var årsag til styrtet. 

Man forventer, at den endelige rapport om styrtet er klar om ca. fire måneder.

Rusland derimod hævder, at flyet blev ramt af et missil fra et ukrainsk kampfly. Det har Ukraine dog benægtet.