Udland

Teenagepige overlever flystyrt - og vandrer i dage mod sikkerhed

Den 16-årige amerikanske pige Autumn Veatch overlevede på mirakuløs vis et flystyrt i et tæt bevokset skovområde i delstaten Washington lørdag eftermiddag.

Efter hendes familie underrettede myndighederne, da hendes fly ikke nå frem til destinationen i byen Lynden, frygtede man, at pigen var omkommet sammen med resten af passagererne og besætningen på flyet.

Men efter flere dages eftersøgning dukkede pigen pludselig op af sig selv. Efter at have vandret i et par dage lykkedes det pigen at finde ud på en trafikeret vej, hvor hun blev samlet op af en motorcyklist, der kørte hende i sikkerhed.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt The Guardian.

Det er fortsat uvist, hvad der er sket med hendes bedsteforældre, der også var ombord på flyet.

Autumn Veatch's forældre udtaler sig efter, deres datter er blevet fundet i god behold.

Overfladiske kvæstelser

En ambulance kørte pigen til et nærtliggende hospital, hvor hun blev undersøgt for overfladiske kvæstelser.

- Vores indledende undersøgelser viser, at hun ikke har nogle livstruende kvæstelser, men hun er dehydreret efter at have været i vildnisset, siger Scott Graham, der er direktør for Three Rivers Hospital, der tog imod pigen.

En af piloterne, der var med i eftersøgningen af flyet, forklarer over for The Guardian, at flyet ifølge pigens beretning styrtede ned efter at have ramt et tæt skydække, hvorefter flyet brød i brand.

Hun blev ved vraget af flyet i en dag, før hun besluttede sig for at vandre ned ad bjergsiden, hvor hun til sidst fulgte en sti, der førte hende mod hovedvejen.

Et uverificeret billede af pigen fra hospitalet, som tilsyneladende stammer fra én af hendes venner, er blevet publiceret på Twitter. Her ser hun ud til at have det godt efter omstændighederne.