Modige pensionister spærrer røver inde

En knivbevæbnet røver fik sig et chok, da han ville flygte med sine koster fra en dagligvarebutik i Pendlebury, der er en forstad til Salford i Greate

En knivbevæbnet røver fik sig et chok, da han ville flygte med sine koster fra en dagligvarebutik i Pendlebury, der er en forstad til Salford i Greater Manchesteri Nordvest-England.

Han kunne nemlig ikke komme ud af døren - takket være pensionisten Ron Smith.

Den 78-årige herre gik forbi dagligvarebutikken, da røveriet fandt sted.

- Jeg kiggede ind og så en knægt true en pige bag disken med en kniv, og så tænkte jeg at han kommer ikke ud derfra, mens jeg er her, fortæller Ron Smith.

Han fik senere assistance af 72-årige Robert Anderson, der hjalp med at holde døren lukket. Løbende stødte flere til.  

Gerningsmanden i panik 
Røveren, der truede sig til kontanter og cigaretter, løb forvildet rundt i butikken. Han forsøgte uden held at slippe ud af bagindgangen, der var låst.

Til sidst efterlod han tasken hos servicemedarbejderen og bad hende samtidig om at få de to mænd til at fjerne sig fra døren.

Igen uden held. Derfor endte det med, at røveren løb ovenpå og kravlede ud at et vindue. Fra en afsats hoppede han ned på taget af en bil, hvorefter han blev fanget af nogle byggearbejdere. Kort tid efter blev han anholdt af politiet.

Til ære for fotografen viser Ron Smith og Robert Anderson, hvordan de nægtede at slippe deres greb om døren indtil dagligvarebutikken.
Til ære for fotografen viser Ron Smith og Robert Anderson, hvordan de nægtede at slippe deres greb om døren indtil dagligvarebutikken. Foto: Joel Goodman

Ron Smith og Robert Anderson er blevet hædret for deres heltemod til en reception afholdt af byens borgmester. Samtidig har de hver især modtaget en pris af byens chefpolitiinspektør.    

Se overvågningsbillederne i videoen ovenfor.

Også i nedenstående video, fejler gerningsmanden i sit forsøg på at udføre et væbnet røveri.