Udland

Militante skyder raketter ind i Israel

Militante i Egypten har fredag skudt to raketter ind over grænsen til det sydlige Israel fra den egyptiske Sinai-halvø.

Begge raketter eksploderede uden at forårsage nogen skade på hverken mennesker eller materiel, siger en israelsk militærkilde til AFP.

Gruppen Sinai Provinsen, der har erklæret troskab over for Islamisk Stat, skriver i en besked på Twitter, at den har sendt tre raketter mod Israel.

- Tre Grad-raketter blev affyret mod jødiske positioner i det besatte Palæstina, skriver gruppen i erklæringen på Twitter.

Israelsk politi siger til Reuters, at der er fundet raketrester, men det er ikke umiddelbart klart, hvor mange raketter der er affyret.

I de seneste dage har egyptiske sikkerhedsstyrker udkæmpet hårde kampe mod Islamisk Stats allierede på Sinai-halvøen, der grænser op til Israel og den palæstinensiske Gazastribe.

Onsdag blev over 100 militante og 17 egyptiske soldater dræbt i en række simultane angreb flere steder på Sinai-halvøen.

Kampene fandt først og fremmest sted ved militære kontrolposter, der blev angrebet af grupper, som hævder at have tilknytning til Islamisk Stat.

Uroen har i årevis ulmet i Sinai, hvor flere islamistiske og jihadistiske grupper holder til og jævnligt angriber politiet og militæret.

Den mest dominerende jihadistgruppe i området er Sinai Provinsen og var tidligere kendt som Ansar Bayt al-Maqdis, inden gruppen svor troskab til Islamisk Stat i november.

De militantes angreb har oftest været rettet mod egyptiske soldater eller politifolk.