Udland

Kilde: Populær guvernør klar til præsidentkamp i USA

 Scanpix

Republikaneren Scott Walker ser ud til at blive den 15. kandidat, der stiller op i kampen om at blive nomineret som Det Republikanske Partis bud på en kommende præsident i USA.

Walker, der i dag er guvernør i Wisconsin, afleverer senere torsdag de nødvendige dokumenter til USA's føderale valgkommission, så han er opstillingsberettiget, siger en af hans medarbejdere ifølge nyhedsbureauet AFP.

Walker ventes officielt at meddele sit kandidatur ved et arrangement i Waukesha, Wisconsin, 13. juli, oplyser den unavngivne medarbejder.

Den 47-årige Scott Walker er populær blandt de republikanske vælgere og ligger i mange målinger på RealClearPolitics.com nummer to bag Jeb Bush, når amerikanerne bliver spurgt om, hvem de gerne vil se som republikansk præsidentkandidat.

Han blev kendt over hele USA, da han kastede sig ud i en kamp mod fagforeningerne i Wisconsin kort efter, at han var blevet valgt om guvernør.

Siden blev han genvalgt i delstaten, der traditionelt er demokratisk.

Han bliver den 15. republikaner, der melder sig i valgkampen. Nummer 16, guvernør John Kasich fra Ohio, ventes at meddele sit kandidatur senere på måneden.

Blandt demokraterne er tidligere udenrigsminister Hillary Clinton storfavorit til at vinde sit partis nominering.