Udland

Kommentator om terror i Frankrig: Angrebet, der ikke måtte ske

Fredagens angreb på en gas-fabrik ved den fransk by Saint-Quentin-Fallavier, der ligger mellem Lyon og Grenoble, er angrebet, der bare ikke måtte ske.

Siden attentatet mod satire-magasinet Charlie Hebdo i januar har de franske myndigheder været på tæerne for at sørge for sikkerheden i landet og undgå flere angreb, fortæller TV 2s udenrigskommentator Lally Hoffmann. 

- Så sent som i går vedtog man den omdiskuterede aflytningslov. Så der er sat alle sejl til, siger hun. 

Det er et spørgsmål om tid, mener hun, før nogen står frem og tager ansvaret for angrebet. For det handler om at vise muskler. 

- Det handler om at sende frygtbølger ind over befolkningen. At sprede budskabet til andre islamister om, at hvis I ikke kan komme til Syrien, kan I bare gå til angreb hvor som helst og hæve flaget, siger Lally Hoffmann. 

Mindst én er dræbt ved det, franske myndigheder nu betegner som et terrorangreb. Et afhugget hoved blev fundet sat fast på hegnet ind til fabrikken. Angiveligt med arabiske skrifttegn og et sort IS-flag. 

Flere er sårede. 

Vi opdaterer løbende med seneste nyt fra terrorangrebene i vores live-blog herunder:

Det ved vi om terror i Grenoble:

  • De første meldinger kom klokken 09.50. De gik på, at der var sket en kraftig eksplosion i gas-virksomheden "Air Products", der ligger i byen Saint-Quentin-Fallavier, der ligger mellem Lyon og Grenoble. 
  • En mand er død og halshugget, og to er såret ved angrebet.
  • Det afhuggede hoved blev fundet sat fast på hegnet ind til fabrikken med en skriftlig besked. 
  • Francois Hollande har afbrudt sin deltagelse ved EU-topmødet i Bruxelles for at tage til stedet, hvor angrebet fandt sted.
  • Den franske premierminister har forhøjet sikkerhedsniveauet ved "følsomme" steder efter angrebet.
  • Den formodede gerningsmand er identificeret som 35-årige Yacine Sali. Han har været fulgt af efterretningstjenesten som muligt radikaliseret siden 2006. Flere andre er tilbageholdt.