Udland

Hollande: Det er uden tvivl et terrorangreb

- Det er et terrorangreb, der er ingen tvivl om det, siger Frankrigs præsident, Francois Hollande, på vej væk fra EU-topmøde i Bruxelles efter angrebet på en fabrik nær den franske by Grenoble.

Den franske præsident bekræfter, at der er fundet et halshugget lig med en skriftlig meddelelse nær fabrikken.

- Så vidt vi ved, er der én død og to sårede, siger Francois Hollande.

Han siger, at følelser ikke kan være det eneste svar på terrorangrebet. Der er brug for handling og forebyggelse.

- Vi gør vores job, sådan som det franske folk forventer. Det handler om at beskytte vores folk, samtidig med at vi identificerer de grupper og individer, der er ansvarlige for den slags handlinger, siger François Hollande på pressekonferencen i Bruxelles, hvorefter han ville haste hjem til Frankrig.

Han fortæller, at han under EU-topmødet så de første tv-billeder fra terrorangrebet med en chokeret tysk forbundskansler, Angela Merkel, ved sin side.

Den franske præsident har fra topmødet været i direkte kontakt med den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, og sikkerhedstjenesterne.

Kort før klokken ti opstod en eksplosion ved fabrikken Air Products, der ligger i byen Saint-Quentin-Fallavier, da en bil bragede gennem indgangsdøren til fabrikken og kørte ind i nogle gasflasker.

En mand er anholdt for at stå bag angrebet. Imens leder politiet efter en eventuel medgerningsmand.

Vi opdaterer løbende med seneste nyt fra terrorangrebene i vores live-blog herunder:

Det ved vi om terror i Grenoble:

  • De første meldinger kom klokken 09.50. De gik på, at der var sket en kraftig eksplosion i gas-virksomheden "Air Products", der ligger i byen Saint-Quentin-Fallavier, der ligger mellem Lyon og Grenoble. 
  • En mand er død og halshugget, og to er såret ved angrebet.
  • Det afhuggede hoved blev fundet sat fast på hegnet ind til fabrikken med en skriftlig besked. 
  • Francois Hollande har afbrudt sin deltagelse ved EU-topmødet i Bruxelles for at tage til stedet, hvor angrebet fandt sted.
  • Den franske premierminister har forhøjet sikkerhedsniveauet ved "følsomme" steder efter angrebet.
  • Den formodede gerningsmand er identificeret som 35-årige Yacine Sali. Han har været fulgt af efterretningstjenesten som muligt radikaliseret siden 2006. Flere andre er tilbageholdt.