Politiske venner og fjender klar til valgkapløb med Bush

Demokratiske og republikanske modstandere til Jeb Bush har ikke fundet det tunge valgskyts frem, efter at Bush mandag offentliggjorde, at han kaster sig ind i kapløbet om at blive USA's næste præsident.

I stedet er der skulderklap fra særligt hans konkurrerende partifæller.

Floridas senator, Marco Rubio, stiller op i det republikanske felt af håbefulde præsidentkandidater og er ikke bleg for at kalde Jeb Bush en ven.

- I politik smider folk om sig med ordet "ven" så ofte, at det sjældent betyder noget. Dette er ikke en af de gange, siger Rubio i en skriftlig meddelelse ifølge tv-stationen NBC Miami.

- Når jeg kalder Jeb Bush min ven, så mener jeg, at han er en, jeg kan lide, holder af og har respekt for. Vi har arbejdet tæt sammen i mange år om både stort og småt. Han er en passioneret fortaler for det, han tror på, og jeg byder ham velkommen til kapløbet.

Også 44-årige Ted Cruz, der annoncerede sine præsidentdrømme i marts, ser Jeb Bush som en gevinst for Republikanerne.

- Bush er en god mand og var en stærk guvernør i Florida. Jeg ser frem til en produktiv debat om de emner, der er vigtigst for de republikanske vælgere, når sæsonen for primærvalg for alvor går i gang.

- Guvernør Bush har gjort livslang tjeneste på det politiske felt, og hans kandidatur sikrer, at vores endelige kandidat vil stå endnu stærkere og rustet til at møde Hillary Clinton ved præsidentvalget, siger Cruz i en udtalelse til NBC Miami.

Det var ventet, at Jeb Bush, der er søn af USA's tidligere præsident George H.W. Bush og lillebror til forhenværende præsident George W. Bush, ville melde sig ind i kampen om Det Hvide Hus.

Demokraternes spidskandidat til Det Hvide Hus, Hillary Clinton, blev da ogsĂĄ spurgt, hvorvidt hun havde gode rĂĄd til en med et sĂĄ kendt efternavn med henvisning til, at hun ogsĂĄ har et navn synonymt med politik.

- Det er fristende, men det vil jeg lade være med at svare på, siger Clinton til ABC News med et smil.

- Jeg vil lade Republikanerne afgøre, hvem de ender med at nominere. Jeg stiller op med mine erfaringer, og jeg er stolt af at have oplevet Det Hvide Hus med min mand (tidligere præsident Bill Clinton, red.) og have været udenrigsminister for Barack Obama.