Udland

Vild opstigning: Dreamliner rammer himlen i næsten lodret position

Amerikanske Boeing løftede i går lidt af sløret for, hvad flyproducenten kommer til at vise tilskuerne ved næste uges Paris Air Show.

En video, som Boeing har delt på de sociale medier, viser Dreamliner-modellen 787-9 lette, inden piloten presser flyets næse i vejret og starter en næsten lodret opstigning – et syn, der skal imponere ved det traditionsrige flyshow i Paris, som bliver holdt for 51. gang, skriver Daily Mail.

At dømme på de mange kommentarer til opstigningen, så skal det nok lykkes – se selv opstigningen øverst i artiklen.

Det 1,7 milliarder kroner dyre fly var på vingerne for første gang i 2009, og det er et af verdens mest avancerede passagerfly.

Netop dette skal opvisningen i næste uge bære præg af, hvorfor Boeing pressede flyet ud i nogle ekstreme manøvrer ved forberedelserne, der fandt sted ved lufthavnen i Washington.

Dreamliner 787-9 kan fragte 280 passagerer mere end 12.000 kilometer på grund af dens avancerede design og effektive udnyttelse af brændstoffet, skriver Daily Mail.

Satser på anden strategi end Airbus

Boeing er ifølge tal fra 2013 verdens største luftfarts- og rumfartsproducent med 168.000 ansatte, 648 leverede trafikfly og en omsætning på 86,6 milliarder dollar (575 milliarder kroner).

Boeing satser på en strategi med mellemstore fly - såsom  787 Dreamliner-modellen - og flere frekvenser, modsat Airbus' strategi baseret på det store passagerfly A380, der kan fragte flere end 800 passagerer.

Se verdens største passagerfly Airbus A380 blive bygget på tre minutter i denne timelapse-video:

Flyselskab annoncerer Star Wars-Dreamliner

Det japanske firma All Nippon Airways lancerede i april en Boeing 787 Dreamliner, der er udsmykket, så den ligner robotten R2-D2 fra Star Wars.

Læs mere om den historie her – og se det noget specielle fly, som bliver indsat på internationale ruter senere på året herunder:

Boeing:

  • Amerikansk luft- og rumfartsproducent grundlagt i 1916.
  • Firmaet er opdelt i Boeing Commercial Airplanes (trafikfly), Boeing Defense, Space & Security (militærfly og -helikoptere, våbensystemer og rumfart) og Boeing Capital (finansiering).
  • Boeing var i 2013 verdens største luftfarts- og rumfartsproducent med 168.000 ansatte, 648 leverede trafikfly og en omsætning på 86,6 milliarder dollar.
  • Boeing har senest satset på en strategi med mellemstore fly og flere frekvenser, modsat Airbus' strategi baseret på det store A380.
  • KILDE: Den store danske, Gyldendal