Udland

Forskere dokumenterer: Nu spiser isbjørne delfiner

For første gang nogensinde har forskere set isbjørne spise delfiner. Det er norske forskere, der har dokumenteret isbjørnenes nye usædvanlige spisevaner. Det skriver The Guardian.

Ifølge forskerne er det den globale opvarmning, der ligger til grund for fænomenet.

- Det er sandsynligt, at nye arter dukker op i isbjørnenes fødevaner, fordi nye arter søger mod nord på grund af klimaforandringerne, siger Jon Aars, der er en forskerne bag opdagelsen, til AFP.

Opdagelsen blev første gang gjort i april måned sidste år, og nu har forskerene udgivet dokumentationen i den seneste udgave af Polar Research.

Delfiner er ofte spottet i den norske del af Arktis om sommeren, men i år har et varmere klima gjort, at de allerede dukkede op i foråret, hvor vandet sædvanligvis er dækket af is.

Forskerne mener, at to næsten isfri vintre de seneste par år er skyld i, at delfiner er trukket længere nordpå, hvor de formentlig er blevet fanget, når vandet er frosset til is på grund af stærke nordlige vinde.

Ifølge Jon Aars har isbjørnen på billederne formentlig fanget delfinen, da den trængte op igennem noget tynd is for at trække vejret.

- Selv hvis delfinen så isbjørnen, ville den ikke nødvendigvis have andre valg, siger han.