Udland

Engelsk Aldi lukket: Gjorde uhyggeligt fund i bananklase

En Aldi-butik i den engelske by Hinckley blev fredag morgen lukket, efter en familie havde fundet æg, der menes at stamme fra den livsfarlige brasilianske vandreedderkop i en klase bananer.

Familien så ifølge Daily Mail edderkoppeæggene torsdag aften og ringede til politiet, inden de forlod deres hjem, der nu er blevet desinficeret. Dyreeksperter har ledt efter en voksen brasiliansk vandreedderkop i huset, men ikke fundet nogen, skriver Coventry Telegraph.

Æggene bliver nu undersøgt nærmere af dyrehospitalet Nuneaton & Warwickshire Wildlife Sanctuary. Chef for hospitalet Geoff Grewcock kalder fundet for ”skræmmende”.

- Jeg har haft med skorpioner og sort enke-edderkopper at gøre før, men aldrig en af de her. Det er skræmmende, siger Geoff Grewcock til Daily Mail.

Aldi-butikken i Hinckley blev åbnet igen i løbet af fredagen, efter der heller ikke her var blevet fundet nogen brasilianske vandreedderkop.

Verdens giftigste edderkop

Den brasilianske vandreedderkop, der også bliver kaldt bananedderkop, regnes for verdens giftigste edderkop.

Man anser den brasilianske vandreedderkop for verdens giftigste, og det er sandsynligvis den edderkoppeart, der dræber flest mennesker i verden, hvilket skyldes dens kraftige gift og tænder, der er lange nok til at kunne bide igennem menneskets hud.

Edderkoppen har fået sit navn, da den primært lever i Brasilien, men den findes også i Argentina og Uruguay.

Se video af en brasiliansk vandreedderkop øverst i artiklen.

Den brasilianske vandreedderkop:

  • Man anser den brasilianske vandreedderkop for verdens giftigste, fordi den sandsynligvis er den edderkoppeart, der dræber flest mennesker i verden.
  • Dette skyldes, at den har en kraftig gift og tænder, der er lange nok til at kunne bide igennem menneskets hud (modsat langt de fleste andre edderkopper).
  • Den brasilianske vandreedderkop lever hovedsageligt i meget tætbefolkede områder af Brasilien.
  • Har en vandrende natur, hvilket resulterer i, at den søger ly i mørke afkroge som f.eks. huse, tøj, støvler, biler, kasser, bananklaser osv. (hvor den angriber, når folk forstyrrer den).
  • Den brasilianske vandreedderkop kan blive op til 15 cm i diameter (hvis man regner benene med), og dens krop kan være op til 4,8 cm lang.
  • KILDE: Danske-Dyreinternaters dyreleksikon