Udland

Glemte sin egen pointe tre gange: Nu stiller han op til præsidentvalg igen

For fire år siden stillede den tidligere Texas-guvernør Rick Perry op som en af flere præsidentkandidater for republikanerne for det forestående præsidentvalg, men måtte midt i valgkampen trække sig på grund af en uheldig optræden på tv.

Nu er næste amerikanske præsidentvalg på trapperne, og torsdag har Rick Perry har annonceret, at han endnu engang vil blande sig i feltet af republikanske kandidater.

Spørgsmålet er så bare, om han kan undgå pinlige sager som da han i 2011 glemte sin egen pointe tre gange i et tv-show med andre politikere (Se videoen øverst i artiklen).

I udsendelsen glemmer Perry, den sidste af tre styrelser, han vil lukke, hvis han bliver præsident, og det bliver kun mere pinligt, da han ikke formår at forklare sig, selvom han får to ekstra chancer.

Kendt for kontroversielle citater

Blandt demokrater er Rick Perry desuden kendt som en herre, med meget konservative holdninger.

Det amerikanske nyheds-site Buzzfeed har samlet en række af Rick Perrys citater, og vi har samlet et par stykker af dem herunder:

- Den ideelle verden er en verden uden abort.

- Homoægteskaber er ikke okay med mig.

- Hvis du ikke støtter dødsstraf og borgere med pistoler, skal du ikke komme til Texas. Hvis du ikke kan lide medicinsk marijuana og homoægteskaber skal du ikke flytte til Californien.

- For at gøre det tydeligt er mit mål og målet for mange af dem, der er her med mig i dag, at gøre abort til fortid.

- Der findes stadig et land med muligheder, venner. Det hedder Texas. Vi skaber flere jobs en nogen anden stat i nationen. Hvad vil du helst - leve i sådan en stat eller leve i en stat, hvor mænd kan gifte sig med mænd?

Torsdag skrev Reuters, at en anden republikaner snart vil annoncere sit kandidatur til præsidentvalget i 2016, nemlig George W. Bush's bror, Jeb Bush.