Udland

Rusland opruster kraftigt nær den ukrainske grænse

Den russiske hær har den seneste tid igangsat en oprustning med tropper og hundredvis af tunge våben, herunder missilramper, kampvogne og artilleri, ved en militærbase blot 50 kilometer fra den ukrainske grænse. Det rapporterer Reuters.

Over fire dage har Reuters registreret fire godstog med militærkøretøjer og tropper ankomme ved en togstation i byen Matveev Kurgan i Rostov-regionen.

Ifølge nyhedsbureauet har mange af køretøjerne fået afmonteret nummerplader og andre kendetegn, mens soldaterne har fjernet symboler fra deres uniformer. Derved skulle de ligne flere af de tropper, der tidligere er blevet spottet i Østukraine og mistænkt for at være russiske soldater.

Rusland har dog hele tiden kategorisk afvist, at landets militær er involveret i konflikten i det østlige Ukraine, hvor pro-russiske separatister kæmper mod det ukrainske militær.

Til Reuters udtaler det russiske forsvarsministerium, at man ikke har nogen kommentarer til den igangværende oprustning, mens flere soldater oplyser, at de er sendt til basen alene i trænings øjemed.

Direkte adspurgt, om hvorvidt det store antal umarkerede soldater og våben er et tegn på, at Rusland har tænkt sig at invadere Ukraine, svarede en talsmand for Kreml, at han fandt spørgsmålets ordlyd "upassende".

Tidligere denne måned udtalte Natos militærchef, genral Philip Breedlove, at han tror, at separatister udnyttede den våbenhvile, der trådte i kraft i februar, til at genopruste og forberede sig ti en mny offensiv.