Efter angreb: Islam-kritiker vil afholde Muhammed-tegnekonkurrence i USA

16x9
Angrebet den 3. maj skete her ved Curtis Culwell Center i Garland, Texas. Foto: Scanpix

En amerikansk anti-islam-aktivist har planlagt en "tegn Muhammed"-tegnekonkurrence i den amerikanske storby Phoenix i delstaten Arizona.

En amerikansk anti-islam-aktivist har planlagt en "tegn Muhammed"-tegnekonkurrence i den amerikanske storby Phoenix i delstaten Arizona. Det rapporterer flere amerikanske medier.

Konkurrencen finder sted fredag - bare tre uger efter, at to formodede IS-sympatisører angreb et Muhammed-arrangement i Garland, Texas.

Arrangøren af fredagens arrangement, Jon Ritzheimer, siger til NBC News, at netop angrebet i Texas har motiveret ham til at arrangere tegnekonkurrencen, som vil blive fulgt af en anti-islam-demonstration.

- Det skal ikke handle om mig, jeg ønsker bare at få sandheden om islam frem i lyset, siger han.

En Facebook-side dedikeret til arrangementet kalder det en "demonstration for ytringsfriheden", men andre har kaldt det både hadfuldt og racistisk - noget som arrangøren ikke decideret afviser:

- Jeg er marinesoldat, jeg er langt fra politisk korrekt. Jeg taler lige ud af posen, og jeg har bare fået nok, siger Ritzheimer til NBC News.

Muslimsk formand: Ignorer dem
Formanden for det muslimske medborgerhus i Phoenix oplyser, at han er blevet informeret om begivenheden af politiet i Phoenix og af forbundspolitiet, FBI. Han understreger, at han respekterer demonstranternes ret til at ytre sig.

- Alle har ret til at være snæversynet. Alle har ret til at være en racist. Alle har ret til at være en idiot, udtaler formanden Usama Shami til 12News.

Han fortæller, at medlemmerne af den lokale moske er blevet opfordret til at deltage i fredagsbønnen som planlagt. Her vil de blive opfordret til at ignorere anti-islam-demonstranterne.

- De er ikke ude efter en intellektuel samtale. De er på udkig efter kontroverser, og det vil vi ikke være en del af, siger Usama Shami.

Politiet i Phoenix har ikke ønsket at kommentere sagen over for medierne.

Angreb Muhammed-udstilling
Arrangementet i Garland, Texas, foregik om aftenen den 3. maj, lokal tid. Her blev to attentatmænd skudt og dræbt, da de affyrede skud uden for bygningn, hvor Muhammed-karikaturtegninger blev udstillet.

Ved begivenheden var den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders hovedtaler.

Foruden de to attentatmænd blev en sikkerhedsvagt ramt af skud i benet og kørt på hospitalet, men pådrog sig ikke alvorlige skader.