Udland

Obamas hilsen til denne fem-årig homo-aktivist går lige i hjertet

"Vær sød at stoppe krigene i verden og hold et møde i stedet og fortæl alle, at de kan gifte sig med hvem, de ønsker"

Sådan lød opfordringen fra fem-årige Yasmeen Faruqui i et håndskrevet brev adresseret USA's præsident Barack Obama, efter hun et skænderi på legepladsen, hvor hun blev frustreret over kammeraternes påstande om, at mænd ikke kunne gifte sig med mænd.

Yasmeen Faruquis tante valgte at viderbringe budskabet på Twitter i form af et billede af det håndskrevne brev:

Og senere samme dag kom der noget overraskende svar fra det Hvide Hus, hvor præsidenten i sit blot sjette tweet på profilen valgte at demonstrere sin støtte til den unge pige.

"Fortæl din niece, at jeg var glad for hendes brev. Jeg kunne ikke være mere enig," svarede præsidenten i sit kun sjette tweet på sin Twitter-profil.

Ifølge moderen til den 5-årige pige, der i sit brev i øvrigt understreger, at hun snart fylder seks år, kommer ordene ene og alene fra pigens egen mund.

- Jeg lader hende bare gøre, hvad hun har lyst til. Det er fuldstændig spontante ideer, hun får. Hun er helt sin egen, fortæller Tasha Faruqui over for ABC.

Hun forklarer også, at pigens frustrationer opstod, fordi hun i efteråret skal til et bryllup med to homoseksuelle i familien, og da hendes legekammerater lod forstå, at det ikke var muligt, valgte hun altså at skrive til præsidenten for at få ham til at bekræfte.

Yasmeen Faruqui blev glad for Barack Obamas svar, og tanten postede lørdag et billede mere. Denne gang med pigen selv og teksten:

- Hun har været din supporter længe, sir. Du har lige reddet hendes dag.