Obama svines til på ny Twitter-konto: Din sorte abe

USA’s præsident, Barack Obama, har i årevis haft en Twitter-profil, men den er hovedsageligt blevet opdateret af hans stab. Mandag fik han tildelt sin egen profil under navnet @POTUS, og blot fem timer senere havde han skrevet sig ind i Guinness' Rekordbog som den person, der hurtigst har rundet en million følgere på det sociale medie.

Desværre tog det også kun nogle få øjeblikke, før hans nye Twitter-konto blev genstand for racistiske og hadefulde indlæg. Her blev præsidenten svinet til med bemærkninger som 'tilbage i buret abe' og 'sorte abe', skriver New York Times.

I andre indlæg blev præsidenten opfordret til at begå selvmord, og en enkelt havde sågar lagt et billede op af ham med en løkke om halsen.

Vedkommende, der stod bag dén hilsen fik angiveligt besøg af Secret Service efterfølgende - og senere spurgte han ifølge New York Times avisen, hvor meget denne ville betale for et interview med ham.

- Folk har ytringsfrihed. Men vi har også ret og pligt til at vurdere en persons hensigt, når de udtaler sig, siger talsmanden Brian Leary fra Secret Service.

Gemmer sig bag anonymitet

Obama har ofte tidligere været udsat for skarpe racistiske gloser på internettet, men disse adskiller sig på den måde, at han altså nu har sin egen private konto, hvor de nedsættende bemærkninger kan adresseres mere direkte til ham.

- Muligheden for anonymitet giver folk mulighed for at sige forfærdelige og fornærmende ting på Twitter, som de aldrig ville sige noget andet sted. Men vi taler heldigvis om en lille brøkdel af samfundet, der benytter sig af den mulighed, siger Dan Pfeiffer, som er tidligere rådgiver for Obama, til New York Times.

Hos Twitter overvåger man ikke alt indhold på det sociale medie, men:

- Individuelle brugere og myndigheder som Secret Service rapporterer løbende til os, hvorefter vi gennemgår indholdet og vurderer, om der er tale om målrettet misbrug eller alvorlige voldelige trusler, siger talsmanden Nu Wexler fra Twitter.  

Barack Obama har fredag rundet over 2,3 millioner følgere på sin konto @POTUS. En konto han efter planen overdrager til sin efterfølger i Det Hvide Hus, når han går af som præsident næste år. 

Sådan lød Obamas første tweet: