Her er Ruslands version af nazisternes kapitulation

I den russiske by Skt. Petersborg kan man i disse dage opleve nazisternes kapitulation fra Ruslands perspektiv. Et museum i byen har nemlig genskabt de dramatiske scener fra slaget om Berlin i én-til-én målestok og med livagtige rekvisitter.

- Det var den røde hær, der erobrede Berlin – og det er man ikke i tvivl om, når man har set udstillingen her, fortæller TV 2’s korrespondent Uffe Dreesen fra det russiske krigsmuseum.

Rigsdagsbygningen i Berlin var et af de vigtigste mål for russernes offensiv, fordi det var symbolet på Nazitysklands magt.

- Det var den, det galt om at erobre – også selvom det jo ikke var det sted, som Hitler holdt til, mens han var i live, siger Uffe Dreesen.

I videoen i toppen af artiklen kan man se det russiske museums kopi af bygningen.

Uffe Dreesen er på vej til Moskva, hvor der lørdag vil blive afholdt en stor militærparade i anledning af 70-året for Ruslands sejr over Nazityskland under Anden Verdenskrig.

Ifølge BBC forventes paraden at blive den største militære parade nogensinde med op imod 15.000 russiske tropper, 1300 udenlandske tropper (serbiske, kinesiske og indiske), 200 pansrede vogne og 150 kampfly.