Udland

Clinton bekræfter: Jeg vil være USA's næste præsident

Hillary Clinton vil være USA's næste præsident, når der i 2016 skal være valg i USA. Det bekræfter hun i en video, der er lagt på hendes hjemmeside og på youtube.

Nyheden kom først fra Clintons toprådgiver John Podesta, der breakede nyheden for flere amerikanske medier. 

Kort efter tweetede Hillary Clinton følgende:

'Jeg vil være præsident. Hverdagens amerikanere har brug for en champion, og jeg ønsker at være den champion.'  

Lykkes det den 67-årige politiker at blive demokraternes kandidat og herefter at vinde valget, vil hun blive USA's første kvindelige præsident. 

Rygterne om det mulige præsidentkandidatur startede allerede i februar 2013, da Clinton trak sig fra udenrigsministerposten i nuværende præsident Barack Obamas regering. Flere eksperter mente nemlig, at det var fordi, hun ville hellige sin tid til at forberede en kommende præsidentvalgkamp. 

Det er ikke første gang den tidligere førstedame, senator og udenrigsminister forsøger at blive Demokraternes præsidentkandidat. Det skete også i 2008, men her tabte hun kampen.

Dette sker formentlig ikke denne gang, da ingen seriøst udfordrer ventes at stille op ved primærvalgene, hvor det besluttes, hvem den endelige præsidentvalgkamp skal stå imellem.

Allerede tidligere i april annoncerede den konservative senator Rand Paul, at han stiller op for republikanerne ved det kommende præsidentvalg. Også Tea Party-manden Ted Cruz har fortalt, at han går efter at træde ind i Det Hvide Hus efter Obama.

Han har allerede på Twitter kommenteret Clinton kandidatur:

Obama: Clinton er fremragende

Den nuværende præsident Barack Obama har allerede meldt ud, at han mener, Clinton vil være en 'fremragende præsident'. Den udmelding kom ved topmødet Summit of Americas i Panama lørdag aften

- Hillary Clinton var en formidabel kandidat (ved Demokraternes primærvalg, red.) i 2008, hun var en stærk støtte for mig ved præsidentvalget, hun var en uovertruffen udenrigsminister. Hun er min ven, og hun vil være en fremragende præsident, sagde Barack Obama.

Ifølge flere internationale medier vil Clinton begynde sin præsidentkampagne i staten Iowa, hvor hun i 2008 tabte til Obama. Herefter vil hun turnere rundt til andre nøglestater i valget. 

Se Hillary Clintons video her: