Udland

Medier: Nu går Clinton officielt efter præsidentposten

I lang tid har rygterne og spekulationerne svirret om Hillary Clinton, og hvorvidt hun vil stille op som kandidat til det næste amerikanske præsidentvalg.

Nu mener flere internationale medier imidlertid at vide, at den tidligere udenrigsminister og førstedame officielt vil annoncere sit kandidatur i løbet af weekenden.

Holder rygterne stik, bliver hun dermed den første demokratiske kandidat, der melder sig ind i kampen om at blive USA's 45. præsident.

Clinton gik også efter nomineringen som den demokratiske kandidat til posten i 2008, men måtte dengang se sig slået af den nuværende præsident, Barack Obama.

Og selvom der endnu blot er tale om rygter, så er det ifølge TV 2's korrespondent Jesper Steinmetz næsten sikkert, at Hillary Clinton nu vil melde sig ind i valgkampen.

- Jeg vil endda indsnævre det til, at Hillary Clinton vil annoncere sit kandidatur på søndag. Hun vil næppe risikere, at hendes store nyheder kolliderer med begivenhederne i Panama City, hvor præsident Obama netop nu deltager i et historisk topmøde med blandt andet Cubas præsident, Raúl Castro, siger han til TV 2 News.

- Hun vil have en "ren" nyhedsdag, hvor hun rigtig kan slå på tromme for sig selv og sit kandidatur - og det kan hun på søndag, siger Jesper Steinmetz.

Ifølge Jesper Steinmetz vil Clinton med al sandsynlighed annoncere sit kandidatur via de sociale medier, da hun er særligt udfordret i forhold til den yngre generation af amerikanske vælgere.

- Hillary Clinton er dybt respekteret blandt den ældre generation, men hun mangler at nå ud til de helt unge vælgere - og dem skal hun have fat i, hvis hun vil gøre sig håb om at vinde valget, siger han.

Jesper Steinmetz vurderer derfor, at Clinton denne gang vil føre en markant anderledes valgkampagne, end hun gjorde i 2008.

- Hun vil i den grad holde sine taler på små steder, der er langt mindre glamourøse end sidst. Hun er allerede en politisk superstjerne, der er kendt verden over - hun har ikke behov for at få sit navn slået fast, men for at række hånden ud og høre om den helt almindelige amerikaners problemer, siger han til TV 2 News.