Udland

Cubas og USA's udenrigsministre i historisk møde

John Kerry og Bruno Rodriguez skal mødes til et historisk håndtryk, når de to udenrigsministre fra henholdsvis USA og Cuba torsdag lokal tid skal tale sammen i Panama, hvor Summit of Americas finder sted.

Det amerikanske udenrigsministerium bekræfter, at de to toppolitikere har sat hinanden i stævne.

- Udenrigsminister Kerry vil mødes med Cubas udenrigsminister Rodriguez i aften, skriver det amerikanske ministerium i en meddelelse udsendt fra Panama City, hvor ledere fra regionen er samlet til topmøde.

Dermed er der tale om et møde mellem landene på det højeste politiske niveau siden de tidlige dage under den cubanske revolution for over 50 år siden.

Det er ligeledes første gang, at der holdes et møde på så højt et niveau siden det diplomatiske gennembrud 17. december sidste år.

Det seneste møde på politisk topniveau mellem de to lande fandt sted i april 1959 mellem den daværende amerikanske vicepræsident, Richard Nixon, og Fidel Castro, der var blevet Cubas premierminister tidligere på året.

Forholdet mellem de to lande forværredes dog i hastig grad kort tid efter.