Udland

Rand Paul bliver anden republikaner i USA's valgkamp

Den konservative senator Rand Paul ventes senere i dag at meddele, at han er præsidentkandidat for Det Republikanske Parti ved præsidentvalget i 2016.

Rand, der har indkaldt tilhængere og pressen til en tale i Louisville midt på dagen (klokken 18 dansk tid), bliver den anden republikaner i valgkampen, hvis forudsigelserne holder stik.

Rafael Edward Cruz, der er kendt som Ted Cruz, har tidligere meddelt, at han går efter at blive Republikanernes præsidentkandidat frem mod valget i 2016.

Dermed er der nu to fra det konservative parti, som officielt har meldt ud, at de går efter at få nøglerne til Det Hvide Hus, når præsident Barack Obamas valgperiode slutter.

Rand Paul har ligesom Cruz markeret sig i Tea Party-bevægelsen.

En nylig video antyder, at et af Rand Pauls kampagne-slogans lyder: "En leder vil rejse sig og bekæmpe Washingtons bureaukrati-maskine og slippe den amerikanske drøm løs."

Flere andre har taget skridt til at blive blandt de måske i alt 25 kandidater, der ventes at stille op ved præsidentvalget - blandt dem er tidligere Florida-guvernør Jeb Bush og tidligere Hewlett-Packard-chef Carly Fiorina.

Rand Paul har været senator siden januar 2011.

Blandt Demokraterne er Hillary Clinton kæmpefavorit til at vinde nomineringen, selv om hun indtil videre end ikke har meldt ud, at hun går efter at blive den første kvindelige amerikanske præsident.