Udland

Medie: Russere hackede sig ind i Det Hvide Hus

Det er angiveligt lykkedes for russiske hackere at skaffe sig adgang til centrale dele af computersystemet i den amerikanske præsidentbolig, Det Hvide Hus, oplyser CNN, der citerer kilder tæt på efterforskningen af it-indbruddet, der allerede kom frem sidste år.

Ben Rhodes, sikkerhedstalsmand for Det Hvide Hus, siger dog, at de allermest følsomme områder af computersystemet ikke er berørt.

- Disse oplysninger handler ikke om en ny hændelse. De spekulerer i den bekymrende aktivitet i den uklassificerede del af netværket, som Det Hvide Hus løftede sløret for sidste år.

- Alle den slags handlinger er noget, vi tager meget alvorligt. I dette tilfælde - som vi også fortalte dengang - har vi taget de nødvendige foranstaltninger til at afbøde aktiviteten, siger Ben Rhodes i en officiel udtalelse fra Det Hvide Hus.

Selv om hackerne angiveligt ikke har fået fingre i fortrolige oplysninger, skal det ifølge CNN være lykkedes hackerne, som ifølge tv-stationens kilder er finansieret af den russiske stat, at få adgang til en række e-mail og præsidentens mødekalender.

Den amerikanske efterretningstjeneste FBI er fortsat i gang med efterforskningen af hackerangrebet, som tjenesten betragter som et af de mest sofistikerede angreb nogensinde mod den

amerikanske regerings computersystemer.