Udland

Anklager: Boston-bombemand ville straffe USA

- Han ville straffe USA.

Sådan sagde Aloke Chakravarty, anklager i sagen mod den 21-årige Dzhokar Tsarnaev, der står tiltalt for, sammen med sin storebror, at stå bag bombeangrebene mod Boston Marathon i 2013. Bomberne kostede tre mennesker livet, blandt dødsofrene var en otte-årig dreng, og kvæstede yderligere 260 mennesker.

- Den anklagede mente, at hans værdier var mere vigtigere end dem folk omkring ham havde. Han ville vække hellige krigere. Han ville terrorisere lande. Han ville straffe USA for, hvad landet gjorde mod hans folk, sagde Aloke Chakravarty i sin procedure mandag, skriver BBC.

Dzokhar Tsarnaev og hans storebror Tamerian, der blev dræbt i en politiaktion efter attentaterne i april 2013, er etniske tjetjenere, men har boet en stor del af deres liv i Kirgisistan.

Anklagerens procedure er en del af de afsluttende argumenter i retssagen. Dzhokar Tsarnaevs forsvarere har erkendt, at han har været med til at gennemføre bombeangrebene, men hævder det skete under indflydelse af hans radikaliserede storebror.

Hvis Tsarnaev bliver fundet skyldig af juryen i Boston, skal juryen tage stilling til strafudmålingen, og det ventes, at juryen skal tage stilling til et krav om dødsstraf hvis Tsarnaev bliver dømt