Udland

Verdens ældste person er død

Den japanske kvinde Misao Okawa er onsdag morgen lokal tid død i en alder af 117 år og 27 dage. Det rapporterer Japan Times og NBC News.

Hun var ved sin død officielt anerkendt som verdens ældste nulevende person - en titel hun fik af Guinness Rekordbog i 2013.

Misao Okawa blev født den 5. marts 1898. Gennem sin opvækst hjalp hun til i sin families tøjforretning, indtil hun giftede sig i en alder af 21 år.

Herefter fik hun tre børn, tre børnebørn og seks oldebørn, skriver NBC News.

Hun sov ind onsdag morgen lokal tid på sit plejehjem i den japanske by Osaka. Plejehjemmet oplyser til NBC, at det skete efter, at Okawa den seneste tid var begyndt at spise mindre, og at personalet derfor havde været bekymret for hendes tilstand.

Hendes død sker mindre end en måned efter, at hun fejrede sin 117 års fødselsdag omgivet af sin 92-årige søn og dennes familie og lokale medier.

Da de spurgte hende, om 117 år var lang eller kort tid, skulle Okawa angiveligt have svaret "det er kort".

Den ældste person i verdenshistorien er den franske kvinde Jeanne Calment, der døde i 1997 i en alder af 122 år og 164 dage. Flere har gennem tiden påstået at være ældre, men det er ikke officielt bekræftet.

I videoen i toppen af artiklen kan du se, hvordan det så ud, da Okawa fejrede sin 117års fødselsdag.