Første republikaner bekræfter: - Jeg går efter at blive præsident

Texas' senator, Rafael Edward Cruz, kendt som Ted Cruz, bekræfter mandag morgen dansk tid, at han går efter at blive Republikanernes præsidentkandidat frem mod valget i 2016, skriver flere medier.

Dermed har han officielt meldt ud, at han går efter at få nøglerne til Det Hvide Hus, når præsident Barack Obamas valgperiode slutter.

- Jeg går efter at blive præsident, og jeg håber på jeres støtte, skriver Cruz på Twitter ifølge NBC News.

Den 44-årige amerikanske politiker, der er den konservative Tea Party-bevægelses foretrukne kandidat, søger at bliver nomineret som præsidentkandidat for Republikanerne, selvom han kun har været senator i én periode.

Han er den første republikaner, der annoncerer, at han vil stå i spidsen i kampen, når amerikanerne skal finde en afløser til præsidentposten ved valget i 2016.

Flere ventes at melde kandidatur

For bare få år siden var der ikke mange, der kendte til Ted Cruz. Men siden valget til Senatet i 2012 er han gået fra at være en af Tea Party-bevægelsens mest højrøstede skikkelser til at være en betydende politisk figur i Washington.

Det ventes dog, at flere andre republikanske frontfigurer vil annoncere deres kandidatur. Det gælder eksempelvis Jeb Bush og Rand Paul.

Af andre mulige kandidater til at blive nomineret til Republikanernes præsidentkandidat nævnes også Paul Ryan, Chris Christie og Marco Rubio.

Ifølge Ted Cruz' rådgivere er det hans mål at samle omkring 50 millioner dollar sammen til at føre kampagne for, skriver Reuters. Strategien er ifølge hans rådgiverne at blive nummer to i nok delstater til at kunne forme en koalition, der skal slå Republikaneres favoritkandidat.

Partiets kandidat skal sandsynligvis op imod Hillary Clinton, der er storfavorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat, selv om hun officielt endnu ikke har meldt sit kandidatur.