Udland

Frankrig vil forbyde ultratynde modeller

Den franske regering ser ud til at støtte et lovforslag, som skal forbyde ultratynde modeller. Loven åbner også op for, at det vil være muligt at udskrive bøder til de modelbureauer, der booker modellerne og de modehuse, der hyrer dem.

Hvis loven vedtages, slår Frankrig sig til lande som Italien, Spanien og Israel, som allerede i 2013 lovgav mod brugen af de tynde modeller.

Loven omfatter blandt andet regelmæssige vejninger. Modellerne skal have et BMI på mindst 18 - det vil sige en vægt på omkring 55 kilo, hvis de er 175 centimeter høje, før de kan hyres til et job. Den vægt skal derefter holdes konstant i ugerne efter modellen er booket.

Loven lægger også op til, at det kan straffes, hvis man offentliggør materiale, der kan tolkes som om det promoverer ekstrem tyndhed, skriver ABC News.

Loven skal diskuteres i det franske parlament i morgen, tirsdag.