Udland

Harrison Ford styrter ned med fly på golfbane

Den amerikanske skuespiller Harrison Ford er torsdag kommet alvorligt til skade i et flystyrt, oplyser flere amerikanske medier.

Hollywood-stjernen fløj selv et topersoners sportsfly, som styrtede ned på en golfbane uden for Los Angeles, skriver NBC News.

72-årige Harrison Ford, der blandt andet er kendt for sin optræden i "Star Wars" og filmene om "Indiana Jones", blev ifølge NBC skadet i hoved og ansigt. Han var ved fuld bevidsthed, da redningsmandskabet nåede frem til ham. 

Der menes ikke at have været andre om bord på Fords lille fly, der er et veteranfly fra Anden Verdenskrig.

Ifølge skuespillerens søn, Ben Ford, lever Ford Senior stadig op til rollen som filmhelten Indiana Jones. Han har det efter omstændighederne okay.

- Far er okay. Forslået, men okay! Han er på alle måder den mand, du tror, han er. Han er en utrolig stærk mand, skriver Ben Ford på Twitter og takker for alle de gode tanker, der er blevet sendt til hans far siden ulykken.

Styrtet skyldes ifølge Harrison Fords pressetalsmand en mekanisk fejl.

- Harrisons fly havde motorproblemer, da det lettede. Han havde intet andet valg end at nødlande. Han er forslået og er på hospitalet, hvor han modtager behandling. Hans skader er ikke livstruende, og han forventes at komme sig helt efter ulykken, skriver Fords talsmand i en pressemeddelelse til Los Angeles' KABC-TV ifølge E! Online

Tv-billeder på CNN fra golfbanen viser, at snuden af flyet er blevet ødelagt i styrtet.

Harrison Fords fly styrtede ned på Penmar Golfbane i Venice i Los Angeles.

Ifølge tv-optagelser fra ulykken nødlandede Harrison Ford flyet på golfbanen lige efter, at han var lettet fra Santa Monicas lufthavn. 

- Motorstop. Vender om øjeblikket, lyder det skrattende i Fords nødråb fra flyet til lufthavnens kontroltårn. 

Harrison Ford måtte dog strejfe nogle træer og nødlande på en golfbane få hundrede meter fra landingsbanen. 

De lokale myndigheder bekræfter, at et fly er styrtet ned, men ønsker ikke at gå i detaljer om, hvem der var om bord.

- Vi kan bekræfte, at der har været et flystyrt, og at den mandlige passager var en 65-70-årig gammel mand. Han blev transporteret til et lokalt hospital i stabil tilstand, fortæller talsmand for politiet i Los Angeles, Nuria Vanegas, ifølge Reuters.

- Ulykken blev anmeldt 14.25, og det var en mekanisk fejl, der udløste ulykken, fortsætter Vanegas.

Et øjenvidne fra golfbanen siger til Reuters, at flyet mistede motorkraft og forsøgte at vende tilbage til Santa Monica-lufthavn, hvor det angiveligt var lettet fra.

- Da han fløj over os, vidste vi, at det var umuligt at klare den tilbage til lufthavnen, siger øjenvidnet Carlos Lugo.

Ifølge ham fløj flyet igennem nogle træer, inden det landede med undersiden af flyet opad.

Harrison Ford flyver ofte både helikoptere og fly, og han var involveret i en alvorlig helikopterulykke i 1999.

Så sent som sidste år måtte den aldrende filmehelt flyves med helikopter til hospitalet, da døren til det legendariske Star Wars-rumskib "Millenium Falken" faldt ned over ham under optagelser til den kommende Star Wars Episode 7-film.