Udland

Indisk voldtægtsmand: Pigerne er selv ude om det

Indien har i dag bedt YouTube fjerne alle links og referencer til en kontroversiel dokumentar om en bande, der i 2012 voldtog og dræbte en ung indisk kvinde. Myndighederne har forbudt at dokumentaren bliver vist på tv i Indien. Det skriver Nyhedsbureauet Reuters.

Leslee Udwins dokumentar ”India’s Daughter” indeholder bl.a. et interview med Mukesh Singh, en af fire mænd, der er dømt til døden for at voldtage og torturere en 23-årig kvinde.

Dødsdømte Mukesh Singh siger bl.a. i dokumentaren, at offeret selv var skyld i voldtægten. Han tilføjer, at kvinder generelt er mere end ansvarlige for voldtægt end mænd.

- Vi har lige videresendt rettens afgørelse og har bedt YouTube indvillige, siger en talsmand for de indiske myndigheder til Reuters.

Det var onsdag stadig muligt at se dokumentaren på hjemmesider som YouTube, efter BBC viste den uden for Indien onsdag.

Gerningsmandens kontroversielle kommentarer har skabt voldsom ballade på sociale medier og genantændt debatten om kønsligestilling i Indien.

Google, der ejer YouTube, siger i en kommentar:

- Vi tror på, at information er fundamentet i et frit samfund. Vi vil fortsat fjerne indhold, der er ulovligt eller overtræder vores retningslinjer, så snart vi bliver opmærksomme på det.