Udland

Unge i Mellemøsten latterliggør IS på YouTube

Unge i Mellemøsten har startet en trend på de sociale medier: Humor mod IS.

I sidste uge dukkede de første videoer op på YouTube, hvor unge fra især Egypten gør tykt grin med de meget voldsomme og blodige henrettelsesvideoer, som terrorgruppen IS har lagt ud på internettet.

I de fleste af IS' videoer bliver der afspillet et musiknummer, der hedder "Saleel al sawarim", der kaldt for IS' nationalmelodi. 

Trenden på de sociale medier går ud på at tage denne lydside og klippe fjollede billede på fra for eksempel tv-shows, politikere og katte der danser til musikken. 

Enkelte går et skridt videre og har genskabt henrettelsesscener, hvor de lader som om de skal til at skære halsen over på et gidsel, hvorefter de i stedet bryder ud i dans.

De glade dansende unge er en stærk kontrast til lyrikken i "Saleel al sawarim", hvor der synges om sværdets kamp, død og ødelæggelse.

Også på Twitter bliver humoren brugt i kampen mod IS. I forrige uge skrev en IS-sympatisør, som kaldte sig Abu Adullah Britani, på sin Twitterprofil: #We_Are_Comming_O_Rome, we will conquer & etablish the justice of #sharia. We will use your leaning tower of pizza to throw off homosexual. 

Eller på dansk: "Vi kommer og erobrer Rom og vil indføre sharialovgivning. Vi vil bruge det skæve tårn i pizza til at smide homoseksuelle ud fra". IS har tidligere lagt videoer ud på internettet, hvor de i Syrien smider homoseksuelle med bind for øjnene ud fra høje bygninger. 

Ud over, at mange på de sociale medier har gjort sig lystige over, at der står "det skæve tårn i pizza" i stedet for "det skæve tårn i Pisa", så er mange begyndt at bruge hashtagget #We_Are_Comming_O_Rome til at lave sjov med IS.  En bruger på Twitter har for eksempel lagt et billede af en trafik prop op på Twitter og skrevet, at IS bør sikre sig at komme i tidrummet fra et til fem om natten, ellers vil de ikke kunne komme igennem.

En anden bruger har under hashtagget #We_Are_Comming_O_Rome skrevet: "Hvis I gør stop i Napoli, så pas på jeres punge og Rolex. Bortset fra det, så tak fordi I kommer, vi har brug for flere Kebab-steder."