Lever livet farligt: Disse fem Putin-kritikere blev også dræbt

I Rusland er myndighederne i fuld gang med at efterforske drabet på den Putin-kritiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov. Men allerede nu svirrer rygterne om, hvem der står bag. Den tro Putin-støtte Ramzan Kadyrov, leder i Tjetjenien, beskylder efterretningstjenester fra Vesten for at stå bag mordet. Men den russiske opposition kalder mordet politisk og kæder drabet sammen med Boris Nemtsovs kritik af den russiske præsident Vladimir Putin og krigen i Ukraine, skriver BBC.

I et interview med den russiske avis Sobsednik fortalte Boris Nemtsov, at hans mor flere gange havde opfordret ham til at stoppe med sin kritik af Putin.

– Hun er mere bekymret for Putin end Ukraine. Hver gang hun ringer, siger hun: ”Hvornår stopper du med at være uforskammet overfor Putin? Han slår dig ihjel, fortalte Nemtsov til avisen Sobsednik.

Nu er Boris Nemtsov død, myrdet ligesom en lang række markante kritikkere af Putin. Her er en liste over fem Putin-kritikkere, der blev dræbt. Bagmændene er aldrig fundet.

1. Sergej Jusjenkov. Dræbt i april 2003 foran sit hjem. Jusjenkov  var medlem af Dumaen.

 2. Jurij Sjtjekotjikhin. Døde i juli 2003 efter at være blevet forgiftet. Sjtjekotjikhin var undersøgende journalist.

3.Paul Klebnikov. Døde i juli 2004. Skudt i Moskva. Chefredaktør for den russiske udgave af finansmagasinet Forbes.

4. Anna Politkovskaja. Journalisten Politkovskaja blev skudt ned foran opgangen til sin lejlighed i oktober 2006.

5. Alesandr Litvinenko var en russisk efterretningsofficer, der hoppede af. Han døde i november 2006 efter at hans te var blevet forgiftet på et hotel i London.