Udland

Ny IS-trussel: Vil sende 500.000 flygtninge til Europa

Terrorgruppen Islamisk Stat (IS) truer nu, ifølge den norske avis Dagbladet, som citerer italienske medier, med at sende 500.000 indvandrere til Europa som et "psykologisk våben" mod Vesten, som skal skabe kaos, hvis de vestlige lande bliver angrebet.

De italienske myndigheder skal have opfanget truslen ved transkriptioner af forskellige telefoner, som bliver aflyttet. Ifølge Dagbladet forudså Libyens tidligere nu afdøde leder Muammar Gadaffi spredningen af de militante islamister, og han advarede mod at Middelhavet ville blive "et hav af kaos".

Det er i Italien, flygtningestrømmen giver de største problemer lige nu, og den italienske indenrigsminister Angelino Alfan har tidligere sagt, at situationen i Libyen har højeste prioritet, og at det internationale samfund "ikke har råd til at miste et minut".

Sidste år kom 170.000 indvandrere til Italien via båd, og siden sidste fredag har de italienske myndigheder måttet redde i alt 4000 flygtninge.