Udland

NASA vil lede efter liv på Jupiters måne

Ifølge den amerikanske rumfartsorganisation, NASA, er der grund til at undersøge, om der er liv på planeten Jupiters måne Europa. NASA har i årevis arbejdet på en mission til Europa, men den kan nu vise sig at være rykket tættere på. Tidligere på måneden afsatte Det Hvide Hus nemlig 30 millioner dollars til missionen i budgettet for 2016. Det skriver Space.com.

Astronomer har længe holdt øje med Jupiters måne, for selvom overfladen er dækket af is, er der teorier om, at der under overfladen er et hav af flydende vand.

Billeder har tidligere vist vanddampe på månens overflade, og i 2012 så man for første gang tegn på pladetektonik i de store isplader, der dækker månen. Indtil da troede man ellers kun, at pladetektonik fandtes på jorden. Derfor er der grund til at tro, at en mission til Europa vil føre interessant viden med sig, lyder det fra NASA.

- Det er vores chance. Jeg håber bare, at vi ikke misser den her mulighed, sagde John Grunfseld, der er videnskabelig chef hos NASA, i onsdags under en workshop i Silicon Valley.