I dag er verdens største festdag - kan du gætte hvilken?

Den 19. februar er det kinesisk nytår - og det er sammen med juleaften den største højtid på kloden, hvis man ser på, hvor mange mennesker der fejrer den.
Der er således cirka lige så mange mennesker der fejrer kinesisk nytår som der er kristne mennesker i verden.
Højtiden medfører den største årlige rejseaktivitet på jorden, og en enorm afbrænding af fyrværkeri.
Ved dette nytår går vi ud af hestens år og ind i gedens - eller fårets år (Der er uenighed om hvilket dyr - forklaring følger).
Her får du en guide til en af verdens største festdage i tal:
1/3 af alle mennesker
Hver tredje - så stor en del af klodens befolkning fejrer kinesisk nytår. Alene i Kina er der 1,3 milliarder mennesker - og dertil kommer 250 millioner i Indonesien, 100 millioner på Filippinerne, 90 millioner i Vietnam og 125 millioner i Sydkorea, Nordkorea, Malaysia og Taiwan. Hertil kommer de millioner af kinesiske indvandrere, der findes i en stor del af verden.
Syv dage:
En uge. Så mange fridage har kinesiske arbejdere til at være sammen med deres familier. Egentlig har de kinesiske arbejdere kun tre fridage til at fejre nytår - men ved at arbejde i weekenderne op til nytåret kan det lade sig gøre at opspare så mange fridage, at det er muligt at holde syv dages ferie i træk.
For mange er dette årets eneste ferie og eneste mulighed for at se familien.
Seks spidser:
Så mange takker er der på det kinesiske skrifttegn 羊 - eller "yang" - egentlig betyder det "dyr med horn" - og det kan både oversættes med vædder, får og ged. Der hersker derfor en smule forvirring om navnet på det nye år.
Almindelige kinesere går ikke så meget op i om det er det ene eller det andet dyr - de kan sagtens betegne deres stjernetegn som "Ged", men alligevel købe et får som lykkedyr, fordi det er mere nuttet.
12 dyr
Den kinesiske kalender følger månen, så nytåret falder forskelligt år efter år. Kalenderen følger en cyklus på 12 år - hvor hvert år har et dyrenavn. Ifølge den kinesiske astrologi har mennesker født i de forskellige dyrs år forskellige egenskaber. Gedens (eller fårets) år beskrives som et af de mindst attraktive at være født i. Ifølge kinesisk overtro har børn fra disse år en tendens til at være svage.
Tre bogstaver - R Ø D
Tre er antallet af bogstaver i farven rød - og rød er farven for det kinesiske nytår. Farven bringer ifølge den kinesiske overlevering held, og derfor smykker røde lanterner og dekorationer de kinesiske byer. Røde får- og gededukker sælges til børn og der sælges rødt undertøj som kan bringe bæreren held resten af året.
En helt særlig ting er de røde konvolutter med penge i - kaldet hongbao - som kineserne giver til hinanden i forbindelse med nytåret. Konvolutterne skal bringe modtageren held det kommende år - og pengene inden i skal forstærke den effekt. Der findes uskrevne regler for, hvor store beløb der gives til de forskellige familiemedlemmer og andre forbindelser.
3.600.000.000 rejser
Så mange rejser regner de kinesiske myndigheder med, at landets indbyggere vil foretage i løbet af de 40 dage som nytåret varer - det er lidt mindre end tre rejser pr. kineser. Nytåret gør de kinesiske veje, lufthavne og banegårde propfyldte - og perioden er samtidig den hændelse på jordkloden, der årligt medfører den kraftigste rejseaktivitet.
Den kinesiske IT-søgegigant Baidu har lavet en live-oversigt over, hvordan kineserne bevæger sig lige nu - til fods, med tog og i luften - følg med via dette link
1.032 togbilletter i sekundet
Så mange togbilletter blev der købt online i sekundet i løbet af en kort periode i december måned før de blev udsolgt. Alene den 19. december solgte de kinesiske statsbaner 5,6 millioner billetter. Kineserne ventes at tage omkring 295 millioner togture og 42 millioner flyrejser i løbet af nytåret.
650.000.000 kroner
Så mange penge brugte de kinesiske forbrugere på shopping og restaurantbesøg under det kinesiske nytår i 2014 - det er cirka dobbelt så meget som amerikanerne brugte under Thanksgiving i 2014.
814.000.000 tv-seere
Så mange mennesker så det årlige nytårsshow på kinesisk stats-tv i 2014 - dermed er showet en af de udsendelser som er mest set nogensinde. Åbningsceremonien til OL i Beijing i 2008 havde 984 millioner seere - og den transmission er fortsat verdens mest sete tv-begivenhed.
Til sammenligning havde det Europæiske Melodi Grand Prix i København sidste år 195 millioner seere. I år forsøger kinesisk tv at slå verdensrekord - gallashowet sendes online og mere end 10 udenlandske tv-stationer har allerede købt rettigheder til showet, oplyser nyhedsbureauet Xinhua.
10.000.000 beskeder i minuttet
Kinas mest populære mobile beskedtjeneste WeChat registrerede sidste år 10 millioner beskeder i minuttet mellem klokken 22 og midnat ved nytårsfesten sidste år.
Tjenesten har nu 500 millioner brugere på månedsbasis, og antallet af beskeder er sandsynligvis højere i år. Der er masser af præfabrikerede beskeder at vælge imellem - en af favoritterne i år hedder "tre geder bringer harmoni".
105 kroner om dagen
Det er dagsprisen for at leje en falsk kæreste, som unge kinesere kan præsentere familien for når de er taget hjem for at fejre nytår. Unge kinesere ventes at gifte sig i en alder af 32 for mænd og 30 for kvinder. Mange af de unge er enebørn, og er kun hjemme til nytår.
For at undgå pinlige optrin - eller arrangerede stævnemøder, er der onlinetjenester der gør det muligt at leje en falsk kæreste med hjem til nytår for helt ned til 100 yuan (ca. 105 kr.) om dagen.
90 procent af verdens fyrværkeri
Ni ud af ti stykker fyrværkeri produceres i Kina - og selv om meget går til eksport bliver gigantiske mængder brændt af i forbindelse med kinesernes nytår. I de kinesiske storbyer skydes små stykker knaldfyrværkeri af uafbrudt i dagevis for at drive onde ånder væk.
Det hele kulminerer i midnatstimen hvor der skydes så mange ton krudt af, at det er sundhedsskadeligt at bevæge sig udendørs i de store byer på grund af de mange tungmetaller i krudtrøgen. For at undgå luftforurening og fyrværkeriulykker har 138 kinesiske byer forbudt brugen af fyrværkeri ved dette nytår, mens 536 byer har indført begrænsninger i brugen. Du kan selv følge luftforureningen via dette link.
Vil du vide mere - så tjek kilderne til denne artikel på: The Guardian, China Highlights og BBC News.