Udland

Mary i etiopisk flygtningelejr: Det er stærke kvinder

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Mogens Jensen er netop nu i Etiopien for at sætte fokus på de farer, især kvinder står overfor, når de flygter fra krig og konflikt.

Kvinderne, de møder er flygtet fra nabolandet Sydsudan, der i et år har været hærget af en blodig borgerkrig. De er flygtet for at undslippe de grusomheder, der udspiller sig i det borgerkrigshærgede land.

- Det er enormt svært for os at forestille sig, hvad de her kvinder har været igennem – og hvad deres fremtidsudsigter er, siger Kronprinsesse Mary.  

- Det er en bestialsk borgerkrig, desværre, der foregår. Hvor familier bliver revet op med rode, supplerer Mogens Jensen.      

En af de kvinder, som Kronprinsessen og udviklingsministeren mødte i dag er mor til fire, og hun har ikke set sin mand i et år og aner ikke, hvad der er blevet af ham.

- Hun er en stærk kvinde. En meget stærk kvinde, som skal forsørge sine fire børn og sin egen mor eller sin mands mor. Det fik jeg ikke af vide. Men hun møder de store udfordringer hver eneste dag, siger Kronprinsesse Mary.

Borgerkrigen i Sydsudan har indtil nu sendt halvanden million mennesker på flugt.

Se indslaget med Kronprinsessen fra TV 2 NYHEDERNE i klippet ovenfor.