Udland

Granat rammer busstation i Donetsk: Tre dræbt

Den oprørskontrollerede by i det østlige Ukraine er endnu en gang blevet ramt af artilleri.

En centralt beliggende busstation i centrum af storbyen Donetsk i det østlige Ukraine er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet ramt af en granat onsdag morgen.

Tre personer skal være blevet dræbt.

Granaten ramte busstationens tag, hvorefter den ramte en minibus. Både denne bus og en anden bus ved siden af brød i brand.

En person døde efterfølgende på sygehuset, og to andre personer er indlagt med alvorlige skader, oplyser sundhedsmyndighederne ifølge Reuters.

Derudover har øjenvidner set en død person ligge på busstationen.

Onsdag skal Ukraines præsident, Petro Porosjenko, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, begge deltage i et topmøde i Minsk om konflikten i Østukraine.

Her skal de sammen med Tysklands kansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, diskutere en ny fredsplan.

Tirsdag aften skrev det russiske nyhedsbureau Itar-Tass, at forhandlingsrepræsentanter fra Rusland, Ukraine, de prorussiske oprørere og Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) var nået til enighed om en våbenhvile under et møde i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

Parterne skulle også være blevet enige om, hvordan aftalen skal overvåges og om tilbagetrækning af tunge våben, sagde en unavngiven kilde til Itar-Tass.

Håbet om en fredsaftale blev dog afvist af separatisterne.

- Det er for tidligt at tale om en våbenhvile, sagde Denis Pusjilin, der repræsenterer oprørerne, således til den russiske tv-kanal Rossiya24.

De blodige uroligheder i Ukraine har indtil videre kostet flere end 5000 livet.