Nyt IS-gidsel dræbt: Her er hendes brev til familien

16x9
Kayla Mueller Foto: TV 2 / Scanpix

Præsident Obama bekræftede i dag, at det 26-årige amerikanske Islamisk Stat-gidsel, Kayla Mueller, er død. Hun blev taget til fange i august 2013,

Præsident Obama bekræftede i dag, at det 26-årige amerikanske Islamisk Stat-gidsel, Kayla Mueller, er død.

Hun blev taget til fange i august 2013, mens hun arbejdede i Syrien for en organisation tilknyttet Dansk Flygtningehjælp.

IS hævdede i fredags, at Kayla Mueller blev dræbt i et jordansk luftangreb, hvilket USA dog ikke kan bekræfte. I stedet siges det, at familien har modtaget oplysninger fra IS, der gør, at de nu er sikre på hendes død.

Familien har nu valgt at offentliggøre et brev, som Kayla Mueller angiveligt har skrevet, mens hun sad i fangenskab hos IS.

Brevet har familien fået af Muellers løsladte medfanger. I brevet står der bl.a., at hun bliver behandlet ”med den yderste respekt og godhed”. Det vides ikke, om brevet blev skrevet underopsyn af terroristerne i iS.

”Jeg er et trygt sted, er fuldstændig uskadt og ved godt helbred. Har faktisk taget lidt på”, skriver Kayla i brevet.

Længere nede i brevet prøver den unge kvinde at berolige sin familie, og beder dem om ikke at opgive håbet.

”Jeg bryder ikke sammen. Jeg giver ikke op – uanset hvor lang tid, det tager”, skriver hun.

Jordan er som mange andre arabiske lande med i den USA-ledede koalition, der har gennemført flere end 1000 bombetogt i Syrien siden september. Den seneste uges tid har Jordan optrappet bombetogterne som følge af drabet på piloten Moaz al-Kasasbeh, der blev brændt levende for rullende IS-kameraer.