Udland

Nyt topmøde om Ukraine finder sted i Minsk onsdag

Ledere fra Frankrig, Tyskland, Ukraine og Rusland vil mødes i Minsk i Hviderusland onsdag for at drøfte fredsplan, oplyser regeringskilder i Berlin.

- På mødet vil de politiske ledere arbejde videre på at finde frem til en sammenhængende aftale om konflikten i det østlige Ukraine, siger den tyske regeringstalsmand, Steffen Seibert.

- Dette arbejde vil fortsætte i Berlin mandag med det formål at holde et topmøde i Minsk onsdag med præsident Vladimir Putin, Ukraines præsident, Petro Porosjenko, samt forbundskansler Angela Merkel og præsident François Hollande, tilføjer han.

De fire ledere førte søndag telefonsamtaler om en "sammenhængende aftale".

Under fredagens langvarige forhandlinger i Kreml mellem lederne fra Rusland, Frankrig og Tyskland blev der øjensynligt skabt grobund for en fredsaftale.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Rusland er klar til at garantere for en ny fredsplan, hvis Ukraine og de prorussiske separatister, som han kalder repræsentanterne for folkerepublikkerne Donetsk og Lugansk, enes om at genoplive sidste efterårs Minsk-aftale.

Den ukrainske leder, Petro Porosjenko, giver efter en telefonsamtale med Putin søndag udtryk for optimisme.

- Der er sket fremskridt, siger han.

Der er dog også fremsat mange erklæringer, som får mange til at se med skepsis på de diplomatiske bestræbelser.

Merkel sagde lørdag, at hun er usikker på, om de igangværende forhandlinger med Putin vil føre til en afslutning på krisen i Ukraine:

- Efter vores samtaler er det stadig usikkert, om de vil føre til succes. Men man må vove forsøget. Det skylder vi de folk i Ukraine, som er berørte af konflikten, sagde hun.