Putin: Rusland accepterer ikke forstyrret verdensorden

Der er intet ønske fra russisk side om at starte en krig mod nogen som helst, lyder det lørdag fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Men præsidenten har i samme ombæring understreget, at en verdensorden, hvor en enkelt "leder" fortæller de andre, hvad de skal gøre, ikke vil passe Rusland.

Lørdagens kommentar er den første fra Vladimir Putin, efter han fredag aften har siddet i længerevarende forhandlinger med den tyske forbundskansler Angela Merkel og den franske præsident François Hollande om at finde en afslutning på krisen i Ukraine.

- Der er tydeligvis et forsøg på at begrænse vores udvikling med forskellige midler.

- Der er et forsøg på at forstyrre den eksisterende verdensorden (...) med en ubestridelig leder, der gerne vil forblive sådan og har en forventning om at være tilladt alt, mens andre kun må gøre det, som han tillader, og som kun ligger i hans interesse, siger Vladimir Putin.

Den russiske præsident skal have fortsat med at sige, at selv om en sådan verdensorden ikke vil falde i god, russisk smag, så vil Rusland ikke gå i krig med nogen.

- Vi vil samarbejde med alle, siger præsidenten i forbindelse med et møde i byen Sotji i Rusland.

Kommentaren fra Vladimir Putin falder samme dag, som verdens sikkerhed bliver drøftet ved en konference i München.