Udland

Taiwan-fly var på vingerne i under tre minutter

Det er nu lykkedes de taiwanske myndigheder at bjærge de sorte bokse fra det styrtede TransAsia fly GE235, der tidligt i morges styrtede ned i Taiwans hovedstad Taipei. 

Styrtet har foreløbig kostet 19 mennesker livet, ifølge det lokale medie Channel News Asia, og den fremmeste teori om årsagen til styrtet er, at der er sket et såkaldt flameout i flyets motor.

Det betyder kort sagt, at motoren er gået ud, og det skyldes formentlig tekniske problemer. På en lydoptagelse, hvis ægthed endnu ikke er bekræftet, kan man høre piloten sige ordene 'Mayday' og 'Flameout'.

De sorte bokse kan give det endelige svar på årsagen til styrtet, men det tager sædvanligvis op til to uger, før undersøgelsen af disse er komplet.

Flyet styrtede ned i en flod efter blot tre minutter i luften. Et kort fra det franske nyhedsbureau AFP viser flyets korte rejse:

Mange stadig fanget i vrag

Dødstallet er steget løbende, siden flyet styrtede omkring klokken fire i nat dansk tid.

Meget tyder på, at det kan blive ved med at stige, da 15 mennesker er kvæstede og 24 stadig er fanget i vraget, der ligger delvist under vand.

Myndighederne har sendt mere end 150 redningsfolk, der har været i gang med redningsaktionen i timevis.

Flyselskab har undskyldt

Det nedstyrtede fly er af typen  ATR 72-600 og er mindre end et år gammelt. Det er et lille passagerfly med plads til maksimalt 74 passagerer. Der var 58 personer ombord, som alle var taiwanesere eller kinesere.

I juli sidste år døde 48 mennesker, da et fly af samme type tilhørende TransAsia styrtede under landingen på den taiwanske ø Penghu.

Direktøren for TransAsia Airways har undskyldt styrtet.

Se flystyrtet i toppen af artiklen - og se video fra redningsaktionen herunder: