Nu sender England soldater i krig - på facebook

16x9
Britisk soldat under militær øvelse Foto: Scanpix

I Storbritannien etablerer hæren et hold af soldater, der skal kæmpe på de sociale medier i stedet for på slagmarkerne.

I Storbritannien etablerer hæren et hold af soldater, der skal kæmpe på de sociale medier i stedet for på slagmarkerne. Specialstyrken vil komme til at bestå af soldater med godt kendskab til sociale medier som Facebook og Twitter.

Styrken vil blive ansvarlig for det, der kaldes ”ikke-dræbende krigsførelse,” der består af psykologiske operationer og andre udfordringer, som moderne konflikter og krigsførelse fører med sig.

Det skriver BBC.

Ifølge en talsmand fra militæret vil enheden få en afgørende rolle i at gøre Storbritannien i stand til at føre krig i en informationsalder.

- Det anerkender, at andres handlinger på en moderne slagmark kan påvirkes på måder, der ikke nødvendigvis er voldelige. Det ved vi fra erfaringer, vi har gjort i forbindelse med vores deltagelse i operationer i blandt andet Afghanistan, siger talsmanden ifølge BBC.

Oprettelsen af den 77. Brigade er altså delvist et resultat af erfaringerne fra Afghanistan, hvor udenlandske tropper i årevis forsøgte at nedkæmpe et lokalt oprør. Ved hjælp af de sociale medier kan soldaterne på utraditionel vis – og uden våben - forsøge at påvirke lokalbefolkningen. En strategi, der også kan blive nyttig, når det drejer sig om Ruslands adfærd i Ukraine og terrororganisationen Islamisk Stats forsøg på at overtage store dele af Syrien og Irak.

Specialstyrken, den 77. Brigade, vil få base i Berkshire i det sydlige England og komme til at bestå af 1500 soldater. Styrken vil være klar til kamp i april i år.