Udland

Tysk Pegida-talskvinde går: Islamkritikere uden ledelse

De tyske islamkritikere i Pegida-bevægelsen står onsdag tilbage uden ledelse.

Talskvinden Kathrin Oertel og fire andre topfunktionærer har kastet håndklædet i ringen, angiveligt som følge af interne stridigheder i gruppen.

Ifølge magasinet Stern holdt Pegida-ledelsen tirsdag aften krisemøde, fordi bevægelsens stifter, Lutz Bachmann, åbenbart alligevel ikke var klar til helt at overlade styringen til andre, efter at han i sidste uge trak sig som følge af en Hitler-spøg på Facebook.

Lutz Bachmann bekræfter over for Süddeutsche Zeitung, at Kathrin Oertel er trådt tilbage. Det er dog ikke sket på grund af splid, men fordi hun har modtaget et hav af alvorlige trusler fra antifascistiske grupperinger, siger han til avisen.

Derfor er der nu brug for at vælge en ny bestyrelse. Det kommer først til at ske engang i næste uge, og hverken Oertel eller Bachmann vil fortsætte.

- Jeg er også glad for, at jeg nu er ude, jeg vil slet ikke mere, siger Lutz Bachmann til Süddeutsche Zeitungs netavis.

Han stiftede Pegida, Patriotiske Europæere mod en Islamisering af Vesten, i oktober sidste år i protest mod en række nye asylcentre i Dresden.

I den østtyske storby har flere og flere hver mandag deltaget i Pegidas ugentlige protester mod islam, der er mødt af stadig større moddemonstrationer, mens der er dukket mindre søsterbevægelser op i andre tyske byer og lande som Danmark og Norge.